FAQ blødgøringsanlæg

Her på siden finder du svar på de mest stillede spørgsmål og information om vores Hydro@Home anlæg.

Blødgøringsanlæg 

Et blødgøringsanlæg fjerner kalken fra vandet, inden det fordeles i dit hjem. Dette gøres ved hjælp af resin, der holder den opløste kalk i vandet. Sådan et blødgøringsanlæg, der fungerer på basis af ionbytning, er indtil videre den eneste virkeligt beviste teknologi til afkalkning af vand i boliger. Klik her og opdag, hvordan et Hydro@Home-blødgøringsanlæg virker.

Der kendes andre typer anordninger og metoder, der ikke blødgør vandet, men vil modvirke udfældningen af ​​kalken. Kalken fjernes derfor ikke fra vandet. Ofte er deres effektivitet i praksis begrænset, nogle gange endda tvivlsom eller ikke rigtig egnet til hjemmebrug. Så sørg for at være godt informeret, hvis du overvejer et alternativt system. Kontakt gerne vores specialister for uforpligtende rådgivning.

Blødgøringsanlæg fjerner kalken fra vandet. Andre systemer, såsom polyphosphat-doseringsanordninger, neutraliserer for eksempel virkningen af ​​kalk. Fysisk anti-kalkanlæg (f.eks. magnetiske) skal forhindre kalken i at sætte sig i vandet. Test af forskellige apparater, der er modstandsdygtige over for fysiske skæl, viser, at vi kan være kritiske over for, at de fungerer korrekt. Under perfekte (laboratorie)forhold opnår de nogle gange anstændige resultater, men i et praktisk miljø er operationen ret uforudsigelig og begrænset. De fungerer normalt kun ved temperaturer, der er lavere end i et centralvarmesystem og ved en begrænset flowhastighed. Vandets konstante kvalitet spiller også en vigtig rolle.

Et blødgøringsanlæg, der er baseret på ionbytning, er den eneste gennemprøvede teknologi til afkalkning af husholdningsvand indtil videre. Tøv ikke med at spørge os til råds uforpligtende.

I blødgøringsanlægget sendes vandet gennem en resintank, hvor calcium- og magnesiumionerne i vandet (som forårsager kalkaflejringen) erstattes af harmløse natriumioner. Denne proces kaldes ionbytning. Når resinen er mættet med kalkioner, fornyes denne igen og igen ved at skylle resinsøjlen med saltlage. Denne proces kaldes regenerering. Oplev her i detaljer, hvordan et Hydro@Home-blødgøringsanlæg virker.

Under regenereringen frigiver saltvandet en del af de tilstedeværende natriumioner og erstatter dem med calcium- og magnesiumioner, der har sat sig på resinkuglerne. Disse calcium- og magnesiumioner og de overskydende natriumioner udledes til kloakken med saltvandsopløsningen. Se betjeningen af ​​et blødgøringsanlæg her.

Til regenerering af resinen må der kun anvendes specielle salte til blødgøringsanlæg. Kun de salte garanterer en helt ren saltopløsning, uden spild.

Alle salttabletter/poletter/skærver, der er godkendt under norm 973 type A, (fødevaregodkendelse), må bruges i vores blødgøringsanlæg.

Dette fås i de fleste byggemarkeder. Er du i tvivl, så kan du spørge ekspedienten.

! Eneste undtagelse er den blødgøringssalt, der indeholder klor, den må IKKE bruges. Dvs. Sanitabs må IKKE bruges.

Find vores salt her. Bemærk, hvis du har en serviceaftale, kan du kontakte os for en rabatkode til salt.

Er du i tvivl om, hvilken type salt, du skal bruge? Så kontakt os på: +45 32107010 eller info@jvt.dk

Det ideelle bløde vand indeholder ingen kalk og har en hårdhed på 0 dH. På den måde forebygger du naturligt kalkaflejringer, men du får samtidig maksimale besparelser (energi, sæbe og kalkfjernende produkter) og markant øget komfort (mindre vedligeholdelse og wellness-effekten af ​​blødt vand). Du kan finde alle fordelene ved blødt vand her. Det ideal bør opnås så meget som muligt. Ønskes en resthårdhed, kan denne indstilles. Vi anbefaler 4-7 dH (blødt vand).

Kvaliteten af ​​vores postevand afhænger af de jordlag, som det siver igennem, inden det pumpes op. I Danmark måler vi i tyske grader (°dH), hvor 1 tysk grad svarer til 10 mg/L ækvivalent CaO eller 17,8 ppm.
Vandets hårdhedsniveauer kan opdeles i følgende kategorier:

NiveauHårdhed
Blødt vand4-7 °dH
Middel hårdt vand7-14 °dH
Hårdt vand14-21°dH
Meget hårdt vand> 21 °dH

Du kan anmode dit vandselskabet om hårdheden af ​​vandet i dit område, men du kan også lave en online test her. Vi tilbyder også at sende en gratis vandtest, så du kan teste lige netop dit vand.

Salt eller natriumchlorid bruges til regenereringsprocessen ved blødgøring af vand. Ved fortynding med resten af ​​spildevandet vil den miljøforurenende effekt være ubetydelig. Desuden er blødgjort vand, alt taget i betragtning, bedre for miljøet. Hvorfor?

  • På grund af det lavere energiforbrug ved opvarmning af vandet;
  • På grund af mindre vaskepulver, sæber og andre rengøringsmidler i spildevandet (op til 50 % mindre brug);
  • På grund af den længere levetid for husholdningsapparater og tekstiler.

Endelig skal vi også nævne, at moderne blødgøringsanlæg allerede fungerer effektivt med betydeligt mindre mængder salt.

– og kombineres blødgøringsanlægget med for eksempel aktiv kulfiltrering, kan affaldsbjerget reduceres, fordi man ikke længere skal købe vand på flaske.

Installation

Et blødgøringsanlæg installeres af en Hydro@Home autoriseret installatør. I henhold til følgende trin:

  • Måling af vandhårdhed før installation.
  • Bestemmelse af blødgøringsanlæggets placering. Blødgøringsanlægget skal installeres et sted, hvor det er let tilgængeligt for vedligeholdelse, og hvor vandforsyningsledningen kommer ind.
  • Installation bypass. Dette giver dig mulighed for at omgå blødgøringsanlægget, hvis det er nødvendigt. For eksempel når du fylder et badebassin eller vander blomster.
  • Installation af blødgøringsanlæg på vandforsyning og afløb.
  • Programmering af vandhårdhed og resterende hårdhed.
  • Opstartsprocedure.
  • Kontroller vandhårdheden efter blødgøring.

Hos SWT har vi vores egen autoriserede installatør, der kan installere blødgøringsanlæg, men en autoriseret VVS-installatør fra dit lokalområde kan også installere et blødgøringsanlæg. Det er vigtigt at finde en VVS-installatør, der har erfaring med at installere blødgøringsanlæg, og som har de rette licenser og forsikringer til at udføre arbejdet. Det anbefales ikke at forsøge at installere et blødgøringsanlæg selv, da det kan være en kompleks proces og kræver specialværktøj og viden for at gøre det korrekt. Ved at bruge en professionel VVS-installatør kan du være sikker på, at dit blødgøringsanlæg bliver installeret korrekt, lovligt og sikkert.

Varigheden af ​​installationen af ​​et blødgøringsanlæg kan variere afhængigt af forskellige faktorer, såsom: placering af tilførsel og afløb, men normalt bør installationen af ​​et Hydro@Home blødgøringsanlæg ikke tage længere end 2 timer.

Nej, man må ikke lovligt installere et blødgøringsanlæg selv. Specifik viden, materiale og autorisation er påkrævet for at installere et Hydro@Home-blødgøringsanlæg. .

Forskellige forsyninger er nødvendige for at installere et Hydro@Home blødgøringsanlæg. Her er nogle af de vigtigste:

  • PVC-rør: Disse bruges til at forbinde blødgøringsanlægget til hovedledningen og til at forbinde indløbs- og udløbsrørene.
  • Koblinger: Disse bruges til at forbinde de forskellige dele af PVC-rørene sammen.
  • Elektriske forbindelser: De fleste blødgøringsanlæg kræver en elektrisk forbindelse for at fungere. Det betyder, at der skal være en stikkontakt i nærheden af ​​blødgøringsanlægget. Dette gælder dog ikke ved vores Hydro@Home anlæg, da de er hydrauliske og derfor ikke bruger strøm.
  • Blødgøringssalt: Dette bruges til at regenerere resinen i blødgøringsanlægget.
  • Afløbsrør: Under regenereringscyklussen skal spildevandet drænes. Det betyder, at der skal være et afløbsrør i nærheden af ​​blødgøringsanlægget.
  • Værktøj: Installation af et blødgøringsanlæg kræver nogle grundlæggende værktøjer, såsom en rørskærer, en rørnøgle, en boremaskine og skruetrækkere.

Det er vigtigt at bruge en professionel installatør til installation af dit blødgøringsanlæg, så installationen udføres korrekt.

Vi tilbyder altid en totalløsning, installation af blødgøringsanlægget kan tilkøbes. Se mere her.

Dit hjems egnethed til en blødgøringsinstallation kan bestemmes ved at vurdere en række faktorer, såsom størrelsen af ​​din husstand, vandforbrug, vandhårdhed i dit område, antal familiemedlemmer, antal badeværelser og den tilgængelige plads til installation.

Vi tilbyder at komme ud og besøge dig for at teste dit vand og måle vandets hårdhed, samtidig med at vi kan tage mål, mm. Med disse oplysninger kan vi anbefale det passende blødgøringsanlæg baseret på dine specifikke behov.

Når vi kommer på besøg, har vi også vores demomodeller med.

En professionel Hydro@Home installatør kan besøge dig for at teste dit vand og måle vandets hårdhed. Med disse oplysninger vil et egnet blødgøringsanlæg blive anbefalet ud fra din specifikke situation. Hvis du allerede har et blødgøringsanlæg, kan installatøren også vurdere, om den aktuelle installation er tilstrækkelig til at opfylde dit vandbehov.

Hvis du ikke er sikker på, om dit hjem er egnet til en blødgøringsinstallation, er det bedst at kontakte os for at drøfte dine muligheder og finde ud af, hvilken installation der passer bedst til dine behov.

Normalt omfatter installationen af ​​et blødgøringsanlæg hele processen fra vurdering af dine behov til installation.

  • Evaluering af dine behov for blødgøring af vand: En professionel installatør vil evaluere dit vandforbrug, vandhårdhed og andre faktorer for at vælge det rigtige blødgøringsanlæg til dine behov.
  • Anbefaling af det rigtige blødgøringsanlæg: Installatøren vil rådgive dig, hvilket blødgøringsanlæg, der passer bedst til dine behov, herunder størrelse, type og placering af installationen.
  • Installation af blødgøringsanlægget: Installatøren installerer blødgøringsanlægget korrekt, herunder tilslutning af indløbs- og udløbsrør, montering af tanken og justering af ventilerne.
  • Afprøvning af blødgøringsanlægget: Når installationen er færdig, vil installatøren teste dit vand igen for at sikre, at blødgøringsanlægget fungerer korrekt og fjerner de korrekte niveauer af mineraler fra vandet.
  • Instruktion om brug og vedligeholdelse: Installatøren vil rådgive dig om korrekt brug og vedligeholdelse af blødgøringsanlægget for at sikre, at det fortsætter med at fungere optimalt, og anlæggets levetid forlænges.

Ja, der er omkostninger forbundet med installationen af ​​et blødgøringsanlæg. Omkostningerne kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder:

  • Størrelse på blødgøringsanlægget: Størrelsen på blødgøringsanlægget, du skal bruge, afhænger af dit vandforbrug og ledningsvandets hårdhed. Et større blødgøringsanlæg er normalt dyrere end et mindre.
  • Installationsomkostninger: Omkostningerne til installationen af ​​blødgøringsanlægget kan variere afhængigt af installationens varighed og kompleksitet.
  • Vedligeholdelsesomkostninger: Selvom blødgøringsanlægget kan reducere vandforbruget og energiregningen, skal du også overveje vedligeholdelsesomkostningerne for at forlænge anlæggets levetid.

Ja, der kan installeres et blødgøringsanlæg i en lejebolig, men det er vigtigt at drøfte dette med din udlejer på forhånd. Nogle udlejere kan gøre indsigelse mod at installere et blødgøringsanlæg på grund af bekymringer om sikkerhed, ansvar og potentiel skade på ejendommen.

Ønsker du at installere et blødgøringsanlæg i din lejebolig, bør du først kontakte din udlejer og drøfte fordelene ved et blødgøringsanlæg. Du kan fremhæve fordelen ved at forlænge levetiden af ​​husholdningsapparater, spare på energiregningen og forbedre vandkvaliteten.

Hvis udlejer accepterer installation af et blødgøringsanlæg, skal du også indgå en skriftlig aftale med udlejer. Aftalen bør indeholde betingelserne for installationen, dit og udlejers ansvar og de potentielle konsekvenser af skader på ejendommen og blødgøringsanlægget.

Det er kort sagt muligt at installere et blødgøringsanlæg i et lejemål, men det er vigtigt at rådføre sig med udlejer på forhånd og få en skriftlig aftale for at undgå eventuelle problemer og tvister.

Ofte stillede spørgsmål

Et blødgøringsanlæg kan fjerne eller reducere kalkindholdet i vandet til et komplet minimum.

Fordelene ved blødt vand er:

  • Reducering af gamle kalkaflejringer – gamle rør og husholdningsartikler afkalkes derved.
  • Ingen kalk og pletter på glas og porcelæn.
  • Beskytter hårde hvidevarer mod kalk, hvilket forlænger levetiden og ydeevnen bevares, hvorved elforbruget også nedsættes.
  • Mindre forbrug af sæbe og rengøringsmidler, og der kan anvendes biologisk nedbrydelige produkter.
  • Minimering af behov for skrappe kemikalier.
  • En besparelse på op til 2/3 af vaskemidler, og derved mindre slitage på vasketøjet, som bevarer farverne og bliver blødt uden brug af skyllemiddel.
  • Ingen behov for skintonic og nedsat forbrug af cremer, som optages bedre af huden.
  • Blid mod hud og hår, hvorved risikoen for udtørring og eksem mindskes. Samtidig skal der væsentligt mindre shampoo til en hårvask, og i mange tilfælde kan balsam helt udelades.
  • Besparelser i varmeudgifter og reparationer.
  • I opvaskemaskinen er der ikke længere behov for salt, og afspændingen kan sættes ned til 1 eller 2. Sæbedosering skal være 1/4 af normalforbruget. (Vi anbefaler flydende sæbe).
  • Besparelser i kroner og arbejdskraft.

Dette afhænger af dit vandforbrug.

Blødgøringsanlægget registrerer automatisk dit vandforbrug, og regenererer derefter ved behov.

Når blødgøringsanlægget regenererer, skifter tandhjulet i anlægget position, dette brummer en smule. Lydniveauet kan sammenlignes med en opvaskemaskine.

Ja. De blødgøringsanlæg, vi sælger til private hjem, er godkendte til drikkevand. Man kan derfor godt drikke det blødgjorte vand, der kommer fra disse anlæg. Dog skal man, hvis man er på en saltfri diæt, tage visse forbehold.
I et blødgøringsanlæg, der benytter ionbytningsteknik, tilsættes ca. 8,2 mg. natrium pr. 1 liter vand for hver 1 tysk hårdhedsgrad (°dH), som vandet blødgøres med. Personer, der er på en saltfri diæt, skal tage højde for dette ved beregning af dagligt saltindtag. Hvis man hver dag drikker 3 liter blødgjort vand, indtager man 344,4 mg. natrium, hvilket svarer til cirka 0,87 g. salt. Dette svarer f.eks. til den mængde salt, der er i 1 skive hvidt brød.
I Danmark har vi en fastsat grænse for, hvor meget natrium, der må være i drikkevandet, når det kommer ud af vandhanen i hjemmet, derfor kan det, i nogle områder af Danmark, være nødvendigt at justere hårdhedsgraden på det blødgjorte vand, så grænseværdien ikke overskrides. Det betyder, at man, i de områder, ikke må blødgøre vandet til 0 °dH (tyske hårdhedsgrader), men det vil, i de fleste tilfælde, stadig være muligt at reducere hårdheden i vandet markant og dermed opnå det, der betegnes som blødt vand (4-8 °dH).
Grænseværdierne for natriumindholdet i drikkevand er fastsat af Miljø- og Fødevareministeriet i Drikkevandsbekendtgørelsen.

Indholdet af natrium i blødgjort vand stiger, hvorimod kloridkoncentrationen forbliver uændret. Smagen af salt opstår ved en kombination af natrium og klorider. Derfor smager blødgjort vand ikke salt.

Nej, så længe man kun fjerner kalk, er der ingen sundhedsrisici ved at fjerne det. Eksempelvis kan de nævnes, at vandet i Vestjylland næsten er helt uden kalk helt naturligt, det samme ses i lande såsom Norge. I resten af EU har man fjernet kalk fra vandet ved hjælp af blødgøring i mange år.

Nej. Der er mange faktorer, der spiller ind, når der tales om huller i tænderne, bl.a. mundhygiejne samt sukker- og syreindholdet i fødevarer og drikke. Der er ikke påvist en direkte videnskabelig sammenhæng mellem blødgjort vand og huller i tænderne. Nogle artikler bruger statistikker, der bl.a. fremhæver Vestjylland, hvor drikkevandet fra vandværkerne naturligt er mere blødt, og hvor mængden af huller i tænderne hos lokalbefolkningen er højere end i andre dele af landet. Omvendt ligger Brøndby kommune i den tunge ende af landsgennemsnittet, hvor hele 35% af de syvårige har huller i tænderne. I Brøndby har vandet ligget på 21-30 °dH indtil ultimo september 2017, hvor man fra HOFOR’s side har sænket hårdheden til ca. 10 dH. Til sammenligning ligger hårdheden i Ringkøbing-Skjern på 4-8 dH, og her er gennemsnittet af syvårige med huller i tænderne på 33% og dermed lavere.

Vi anbefaler at du tager kontakt til tandlægen, hvis du oplever problemer med huller i tænderne.

Nej. Det salt, der skal anvendes til regeneration af vores blødgøringsanlæg, indeholder ikke stoffer, der er sundhedsskadelige for mennesker eller skadelige for miljøet. Saltet er fødevaregodkendt og overholder EN 973 type A normen.

Dét forudsættes, at postevand er vand, der opfylder gældende standarder for drikkevand. Vand, der leveres fra et vandværk, har gennemgået en iltning/luftning og filtrering, og kan desuden have været under videregående behandling. I Danmark er der forskellige hårdheder i postevandet alt efter, hvor i landet man bor. Nogle steder er der over 30 dH (tyske hårdhedsgrader). Denne værdi er ikke sundhedsskadelig, men betyder, at vandet er meget hårdt, hvilket tydeligt ses, ved at det giver kraftige aflejringer i vandhaner, toiletter og dannelse af kedelsten i systemet. De fleste i Danmark kender godt til de problemer, der skyldes hårdt vand.

Alle salttabletter/poletter/skærver, der er godkendt under norm, 973 type A (fødevaregodkendelse), må bruges i vores blødgøringsanlæg.

Dette fås i de fleste byggemarkeder. Er du i tvivl, så kan du spørge ekspedienten.
! Eneste undtagelse er den blødgøringssalt, der indeholder klor, den må IKKE bruges.
Dvs. Sanitabs må IKKE bruges.

Du kan finde vores salt her.

– Bemærk, hvis du har en serviceaftale, kan du kontakte os for en rabatkode til salt.

Downloads

KIWA Certification Delta blødgøringsanlæg

KIWA Certification Hydropure drikkevandsfilter

DVGW Certification Greenline blødgøringsanlæg

Hydropure drikkevandsfilter – Montering under håndvasken – Monteringsvideo

Hydropure drikkevandsfilter – Montering hele boligen – Monteringsvideo

Betaling

Når man sammenligner priser på blødgøringsanlæg, er det bedst også at medregne omkostningerne til vand- og saltforbrug til regenerering i beregningen, ligesom prisen på vedligeholdelse. Et anlæg skal holde i mindst 15 år, så driftsomkostningerne for anlægget bliver en vigtig faktor i den periode.

Hydrosoft blødgøringsanlæg arbejder volumetrisk og tager dermed højde for det specifikke vandforbrug og blødgøringsgraden. Beregningen af ​​det forventede vand- og saltforbrug er derfor forholdsvis kompleks. Så kontakt os gerne, så vi kan hjælpe dig med dette. For vores Hydrosoft-blødgøringsanlæg vil de årlige besparelser, som et blødgøringsanlæg medfører, mere end opveje disse driftsomkostninger.

Aqua Belgica, den belgiske føderation for vandbehandling, beregnede, baseret på tal fra NIS i 2003, at en belgisk familie på 4 kan spare op til 4.800,00 kr. eller mere på årsbasis ved at bruge et blødgøringsanlæg. På grund af de seneste års prisstigninger kan du allerede nu regne med en besparelse på cirka 7.500,00 kr./år.

Ja, betalingen af ​​dit blødgøringsanlæg sker efter montering, inden for 8 dage efter modtagelse af faktura.

Ja, prisen på tilbuddet på dit blødgøringsanlæg er endelig. I forbindelse med installeringen kan der dog opstå ekstra udgifter. Ekstra rørarbejde vil blive faktureret særskilt efterfølgende.

Du kan betale for dit blødgøringsanlæg ved bankoverførsel efter modtagelse af faktura.

Betaling for dit blødgøringsanlæg sker efter montering eller afsendelse fra SWT. Inden for 8 dage efter modtagelse af faktura.

Har du spørgsmål til betaling af dit blødgøringsanlæg? Så kontakt os på info@jvt.dk eller +45 32107010

Ja, hvis du har et gyldigt momsnummer, kan vi lave en faktura på dit blødgøringsanlæg til dit firma.

Bestilling

Vi bestræber os på at hjælpe dig inden for 48 timer efter anmodning.

Hvis JVT står for installationen, så søger vi for at lave en aftale omkring installeringen.

Det første skridt til blødt vand er at indsende en anmodning via vores formular, bestille dit anlæg online eller kontakte os på: info@jvt.dk eller
+45 32107010

Normalt vil du altid modtage en bekræftelsesmail med bekræftelse og oversigt over din ordre.

Ja, det det kan være muligt. Kontakt os på info@jvt.dk eller +45 32107010

Kontakt os på info@jvt.dk eller +45 32107010 hvis du har spørgsmål

Garanti og reparation

  • 2 års producentgaranti

    Hvis en serviceaftale oprettes og forlænges garantien så længe denne er aktiv.

Ja, vores tekniker vil besøge dig til reparation af dit blødgøringsanlæg.

2 års producentgaranti

Hvis en serviceaftale oprettes og forlænges garantien så længe denne er aktiv.

Hvis du har et problem med dit blødgøringsanlæg, skal du kontakte os på: info@jvt.dk eller +45 32107010, vi stiller en første diagnose og sender en tekniker hurtigst muligt.

Vi kan reparere 90% af blødgøringsanlæggene inden for en time.

Har du brug for teknisk support til dit blødgøringsanlæg? Kontakt os på: info@jvt.dk eller +45 32107010

Service af anlæg

Du kan få første års servicaftale med rabat til dit nye anlæg. Aftalen kører som et forudbetalt årligt abonnement. Læs mere her.

Jysk Vandteknik logo dråbe